If you do what you always did, you will get what you always got.

Barefoot

Na de vakantie op Canarische Eilanden weer de draad opgepakt. Naar Runners World gegaan en met korting thuisgekomen met nieuw aangemeten Asics. Aan de pols een nieuwe hartslagmeter van Garmin bij Coolblue meegenomen welke een fitnessmeter blijkt, dus heeft nogal wat meerwaarde.

Schemaatje mee bij Runners World en de schoentjes uitgeprobeerd. Thuisgekomen op de trap voelt het 'pang' ergens in het onderbeen bij de achillespees/kuitbeen? 

Volgende dag lijkt het mee te vallen. Weer op het paadje heel langzaam intervalletje gedaan van een paar lantaarnpalen en nu is het ook de andere enkel die geen thuis geeft.

Mooi klaar mee. Pezen werken niet mee.

Lang verhaal kort. Op gras steeds weer e.e.a. opgepikt: 20 seconden aanzettten en teruglopen. Zo tig herhalingen. Hiervan moet toch steeds hersteld worden.

Enige weken kost het om weer een beetje op te bouwen, maar al snel gaat het weer mis. Wandelen is de volgende optie. Genoeg dagelijkse stapjes maken want die Garmin is een slavendrijver. Automatisch voert ie de dagelijkse activiteit op.

Mijn doelstelling was rond de kerst een 5 km te hebben gedaan en mijn trouwpak weer aan kunnen trekken.

Op IJsland is het nog steeds bij het wandelen een beetje doorduwen. Kom er daarachter dat het instappen is met het verkeerde been en de andere voet bij te trekken.

Inlegzooltjes geprobeerd, gelkousjes, Saucony schoenen aangeschaft, compressiesokken, bandage om de enkel...

Met Sinterklaas 5km loop gedaan en met de jaarwisseling schema doorgezet naar 10km Rotterdam en als training halve marathon Den Haag. Bij de eerste training 1000tjes schiet het in de hamstrings.

Gedurende deze reeks springt de 'enkelblessure' over van rechts naar links...

Beide evenementen toch  gedaan. Ook de 25km wandeling op Koningsdag maar kom strompelend thuis.

Hierna stond de 10km van Leiden op het programma. Hier een Did Not Start op gescoord. Eerste keer van mijn leven. Besloten weer helemaal de schoenen de kast in te gooien en ze er na een week of wat eruit te halen.

In die periode op zoek. Naar wat? A way out.

Natuurlijk hardlopen, lopen zonder blessures. Dit soort zoekbegrippen staan diepgegrift in mijn google zoekmachine.

Er moet natuurlijk niks, maar je wilt wat. Er moet een verandering komen. Dat wordt dus de schoenen. En eigenlijk zeg je hiermee de loopstijl. Want het is wel een principiele verandering.

Wellicht dat oefeningen doen op zich ook afdoende zou zijn, het kan, maar hier ben ik zo slecht in. 

Het zal een hele tocht worden, want sinds 1981 op de hak landen staat diepgegrift in mijn genen. Dat stuf je niet zomaar ineens uit.

Dit herprogrammeren hiervoor staat iets van 9 maanden.