Met klagers geen nood. Kent U die uitdrukking?

Vroeger op school had je van die figuren die steevast op het plein na afloop van een tentamen zaten te jerimineren. Ach en wee klagen. Wat hadden ze het slecht gemaakt. Alles fout wat fout kon gaan ging dan ook fout. Tenminste dat was het verhaal..

Krijgen we de cijfers terug na een paar dagen en je raad het al: 9.3 of 8.6 is hun deel en mag jij het doen met een kleine  6min.

Het zullen wel diezelfde lui zijn die frequent kijker zijn geweest van Medisch Centrum West (loopt die serie nog trouwens, Anno 2017?).

Waarom kijkers van deze soap? Hier hebben ze hun inspiratie uit gehaald voor wederom het ach en wee, maar nu bij de start van menig hardloopwedstrijdje/prestatieloop: pijntje hier, blessure daar, afgelopen week heel weinig getraind (waarschijnlijk 4x ipv 5 bedoelen ze dan). Het is altijd weer M.A.S.H. Je vraagt je af hoe die lui bij de start gekomen zijn. Gebracht door Stichting De Zonnebloem?

Waarom toch dit stelselmatig liegen en bedriegen bij de start?

Wat is hiervan de functie? Jezelf indekken op voorhand voor een teleurstellende prestatie? De woorden zijn nog niet koud uitgesproken, maar direct na de start heb jij zicht op de achterkant van kuiten die vermoeid en geirriteerd zouden moeten zijn.

Is het tactiek om jou op het verkeerde been te zetten Ze zien je als tegenstander?. Op dit recreatieve nivo? Heel apart, maar als het zo werkt dan is het zo.

 

 

.