Concentration & Repetition

Was in 1991 in Parijs bij een NBA coaches clinic. Een oud-NBA-'er, Calvin Murphy, was daar die een over zijn carriere iets van 93% vrije-worpen raak had geschoten. Met zo'n staat van dienst heb je toch wel iets te vertellen.
Heel duidelijk: concentration and repetition, dat was alles.
Maak even een bruggetje. Ton  Boot basketball coach ging om de zoveel jaar op sabbatical. In die tijd was hij veelal te zien bij hockeyelden en andere sporten.
Heb onlangs een verhaal in De Volkskrant gelezen van 8 bondscoaches die de voetbalwereld toch wel iets mee te geven hadden. Maar dat is toch wel een heel eigen apart wereldje.
Was bij een Chi-Walking workshop.
Let wel: walking workshop. Werd er hier op gewezen dat ik mijn voeten niet recht neerzet (kniesoor, niet helemaal, maar het gaat om de details)en dat ik mijn voeten nog een ietsje uit elkaar kan plaatsen.
Zo zie je maar dat het helemaal geen kwaad kan om bij andere sporten of disciplines te raad te gaan.
Doe ook niet voor niks aan hybride
 training. Komende week een lesje Core Training.
We dwalen af. Wat was de les bij het Chi-Walking: concentration & repetition. Steeds weer concentratie voor de juiste pose en steeds maar weer die beweging herhalen.
Dagelijks 10.000 uitdagingen om je voeten juist op te tillen. Zet hier bewust neer op te tillen en niet neerzetten. Focus moet liggen bij de pull (optillen) en het neerzetten moet vanzelf gaan.